Op donderdag 15 september vindt de jaarlijkse Dag tegen Kanker plaats, een initiatief van de Vlaamse Liga tegen Kanker waaraan het AZ St.-Elisabeth Herentals graag meewerkt. Natalia komt op bezoek.

Kankerpatiënten kunnen de hele dag in het ziekenhuis terecht voor workshops en verwenactiviteiten.

Ook krijgen alle bezoekers en personeelsleden een geel lintje opgespeld om de verbondenheid met de kankerpatiënten uit te drukken.
De Dag tegen Kanker is niet alleen een dag tégen kanker, maar vooral ook een dag vóór mensen met kanker. Zij worden op donderdag 15 september dan ook extra verwend.

Omdat het AZ St.-Elisabeth dit initiatief van de Vlaamse Liga tegen Kanker een warm hart toedraagt, neemt het ook dit jaar weer deel aan deze actie.
In het ziekenhuis van Herentals kunnen kankerpatiënten tussen 9 en 17 uur deelnemen aan workshops en verwenactiviteiten en krijgen ze meer informatie over aangepaste voeding.

Natalia op bezoek in AZ
Een greep uit het programma: hand- en voetmassages, gelaatsverzorging en stijladvies. Ook komt zangeres Natalia langs om de kankerpatiënten
een hart onder de riem te steken.  Verder krijgen alle bezoekers en personeelsleden een geel lintje opgespeld. Op die manier tonen ze hun verbondenheid en solidariteit met alle mensen die zelf of in de naaste omgeving door kanker worden getroffen.

Dat deze dag op voorhand al een succes genoemd mag worden, blijkt uit het aantal inschrijvingen voor de activiteiten – die zijn intussen volgeboekt – en de medewerking van veel vrijwilligers en bedrijven.

Voor meer informatie klik hier

AZ St.-Elisabeth Herentals
AZ St.-Elisabeth Herentals vzw is een ziekenhuis met een zorgtraditie sinds de dertiende eeuw. Het stelt ruim 600 personeelsleden en 80 geneesheer-specialisten tewerk en beschikt over 243 bedden.